Márta, Flóra
18 °C
31 °C

Hétvégén még ne próbáljon senki a Balatonon korizni

2016.01.21. 19:07

A Balaton jege csütörtökön 4-10 centiméter vastag, és előreláthatóan a hétvégére sem lesz elég biztonságos a téli sportoláshoz a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szerint, írja az MTI.

Horváth László, a kapitányság vezetője elmondta: már több önkormányzat, iskola, sportegyesület, étterem, magánszemély érdeklődött a balatoni jégviszonyokról, és egyiknek sem javasolták, hogy ezen a hétvégén bármilyen rendezvényt tervezzenek a jégre. Hozzátette, közvetlenül a part közelben, főleg a déli oldalon vastag, de töredezett a tó jege, ezért sportolásra alkalmatlan.

A parttól távolabb pár napja még hullámzott a víz. Mára sima, acélos jégréteg alakult ki, de ez még mindig nem elég vastag és nem egyenletes, ezért nem biztonságos. Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium meteorológus vezetője szerint is kockázatos a parttól távolabb a Balaton jegére merészkedni.

Az előrejelzések szerint kedden ismét melegebb lesz, és a jövő hét utána következő részén sem lehet számítani olyan markáns lehűlésre, mint az elmúlt napokban. A tapasztalatok és a szakértők korábbi nyilatkozatai szerint akkor tekinthető biztonságosnak a jég, ha acélos, homogén és 12 centiméteresnél vastagabb.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!