Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Ma sem ment el a tárgyalására a közokirat-hamisítással vádolt érpataki polgármester

2016.01.22. 13:28

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester akadályozza az ellen folyó bírósági eljárást, ugyanis ma, immár ötödször nem ment jelent meg a tárgyaláson, ami közokirat-hamisítás miatt folyik ellene, írja a Népszabadság. Az eljáró bíró szerint vele szemben ezért akár kényszerintézkedés is alkalmazható, illetve a továbbiakban a tárgyalás a távollétében is megtartható.

Orosz ellen azért per, mert a vádirat szerint jogosulatlanul használ doktori címet. Az érpataki polgármester 2012 augusztusában új személyazonosító okmányt igényelt, és ekkor bemutatott egy idegen nyelvű okiratot, amellyel a doktori címét igazolta. Kiderült azonban, hogy az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult.

A nyomozást már 2014-ben lezárták, és először tavaly októberben kellett volna a Püspökladányi Járásbíróság elé állnia, de Orosz egyszer tanulmányi útra, másszor betegségre hivatkozva nem ment el, további három alkalommal pedig az elküldött idézés tértivevény nélkül érkezett vissza a bíróságra.

A bíróság a második alkalommal a nyíregyházi rendőrséggel ellenőríztette, hogy a vádlott valóban beteg-e és otthonában tartózkodik-e, azonban a polgármestert nem találták a bejelentett érpataki lakcímén, ugyanis ott egy állattartó telep működik. A rendőrség nem találta Oroszt polgármesteri hivatalban sem, információjuk szerint életvitelszerűen nem is tartózkodik Érpatakon.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.