Jó reggelt Nógrád-megye, mínusz 20 fok van, ne menjenek sehová!

GettyImages-465628669
2016.01.23. 08:33

Nem véletlenül adott ki nyolc megyére citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnap: az érintett részeken farkasordító hideggel köszöntött be január 22-e, a nap ami arról (is) híres, hogy a Boeing 747-es Jumbo Jet (tetszik tudni, a púpos repülőgépet) ezen a napon tette meg első hivatalos kereskedelmi útját New York és London között 1970-ben, de ez most mindegy.

A lényeg, hogy ez már tényleg tél, nem szórakoztató parasztvakítás vagy fagyhalállal riogatás a bulvárújságok részéről. Jósvafőn -16, Mihálygergén -20 fokot mértek, de Debrecenben sem sokkal jobb a helyzet a reggeli -15 fokkal. Az ország keleti-észekkeleti részén a hajnal cudar volt (-10 és -20 fok között alakult a hőmérséklet) , középen -6 és -10 fok volt fél nyolckor, nyugaton -4 fokos, sportosnak igen, hidegnek csak kis túlzással nevezhető hőmérsékletre ébredő településről is tudunk.

Az Időkép szerint napközben egy melegfront hatása érvényesül, és nem kell attól tartani, hogy odafagyunk a járdára, míg kint cigizünk a kocsma előtt. Havazás ugyan lesz, de napközben inkább a 0 és 5 fok közötti idő a valószínűbb. Hajnalra megint hideg lesz, szóval ha valaki holnap reggel hatkor menne melóba, akkor sapka, kesztyű, sál, mert az északi, északkeleti tájakon -15, -16 fok is lehet.