Piroska
-10 °C
1 °C

Érkeznek az időközi választások eredményei

2016.01.24. 21:53

Vasárnap több településen is időközi választásokat tartottak. Az eredmények folyamatosan érkeznek, de három településen – Bodrogkisfaludon, Kisherenden és Nyírcsaholyban – már megszületett a végeredmény.

A cikket folyamatosan frissítjük a befutó eredményekkel.

  • Bodrogkisfalud

Ádám Lászlót választották meg Bodrogkisfalud új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi választáson – mondta Alexa Ilona aljegyző az MTI-nek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen azért tartottak időközi választást, mert a község képviselő-testülete az elmúlt év októberében feloszlatta magát.

A polgármesteri posztért négyen indultak. A három független jelölt közül Ádám László - aki korábban is polgármestere volt a településnek – 224 szavazatot kapott. Galovics Józsefre 210-en, Mertán Éva Mónikára 13-an szavaztak. Orosz Imre Tibor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként 6 szavazatot kapott.

A választási névjegyzékben 748 bodrogkisfaludi lakos közül 455-en szavaztak, két voks volt érvénytelen. A településen tizennégy független jelölt közül megválasztották a képviselő-testület négy tagját is.

  • Kisherend

A Baranya megyei Kisherenden vasárnap megtartott időközi választáson Varga Zsolt független jelöltet választották polgármesternek – közölte Korossy Ildikó, a település jegyzője. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly októberben feloszlatta magát.

A vasárnapi szavazáson a 185 választásra jogosult közül 87-en szavaztak, ebből kettő volt érvénytelen. A független jelöltként induló Varga Zsoltra 83-an szavaztak; ellenfele, Ódor György munkáspárti jelölt két szavazatot kapott. A település négy képviselő-testületi helyét Gijon Andrea, Kormány Tamás, Sárkány Zoltán és Szabó Richárd nyerte el, valamennyien függetlenek.

Korossy Ildikó tájékoztatása szerint Varga Zsolt polgármesteri munkáját társadalmi megbízatásban látja majd el.

  • Nyírcsaholy

Magyar Csabáné, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást Nyírcsaholyban – mondta Bíró Ferenc jegyző az MTI-nek. A nem jogerős végeredmény szerint az 1819 választásra jogosult személy közül 974-en szavaztak.

A kormánypártok jelöltje 535 szavazatot szerzett. A függetlenként indulók közül Kicsák László Norbert 233, Bacskó Sándor 189, Franku János 9 szavazatot kapott. Pásku Károly, a Munkáspárt jelöltje egy voksot gyűjtött. A polgármester-választást azért tartották meg a Mátészalka mellett fekvő faluban, mert tavaly októberben meghalt a települést vezető Mihálku Attila (Fidesz-KDNP).

  • Aszaló

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen Mészáros István, független jelöltet választották polgármesternek az időközi választáson. A választást azért írták ki, mert a korábbi polgármester, Mészáros Zoltán váratlanul meghalt.

A szavazáson az 1410 választásra jogosult lakosból 932 adták le szavazatukat, ebből 7 volt érvénytelen. Mészáros István 573 szavazattal nyert. A további három független jelölt közül Budai Gyula 292, Fehér István 19, Pethő József pedig 41 szavazatot kapott.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.