Zalán
6 °C
19 °C

Hajnalban –17 fok is volt, Sopronban 11 centi hó hullott

2016.01.24. 07:52 Módosítva: 2016-01-24 13:59:59

Hajnalig 1-11 cm hó esett országszerte, a legtöbb Sopronban, írja az Időkép.hu. Északkeleten -15, -17 fok volt.

Szombat délutántól nyugat felől havazás érte el az országot, és át is vonult kelet felé. Vasárnap reggelre főként a Dunától keletre esett még a hó, kora délután viszont már csak az ország északkeleti csücskében volt hószállingózás. Nyugaton már felszakadozott a felhőzet, és a nap is kisütött.

Budapesten és környékén éjszaka változó intenzitással havazott. A főutakat és a hidakat folyamatosan takarították, azonban sok mellékutcában és a hegyen még havasak, csúszósak az utak.

Éjszaka a csúszós utak miatt több baleset is volt.

  • Az M6-os autópályán, Adony külterületén megcsúszott, és a szalagkorlátnak ütközött egy autó.
  • Egy ember meghalt abban az autóban, amelyik vasárnap Mezőfalva és Nagyvenyim között megcsúszott és árokba borult. A rendőrség teljes szélességében lezárta az utat.
  • Az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon 2 autó ütközött.
  • A 67-es főúton szembefordult egy kamion.
  • A 83-as főúton a Szőlőhegyi elágazásnál egy autó az út menti árokba hajtott.

Beszakadt a Balaton jege egy férfi alatt Siófoknál, a parttól mintegy 150 méterre szombaton késő délután, a nála lévő telefonon tudott segítséget kérni, és kimentették.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint délután a Dunántúl több pontján erőteljes olvadás valószínű, azokon a területeken megélénkül az északnyugati szél is. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 1 és 6, a Dunától keletre -4 és +1 fok között valószínű, a leghidegebb a Tiszántúlon lesz.

A jövő héten fokozatosan melegszik az idő, csütörtökre délen, délnyugaton lesznek olyan területek, ahol 10 fok is lehet.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.