Előzetesben a megvert Uber-sofőr két támadója

2016.01.25. 10:59

Újabb két elkövetőt számoltattak el a rendőrök a Balassa Bálint utcai támadás ügyében, írja a rendőrség. Szombaton számoltunk be arról, hogy durván megvertek egy XVIII. kerületi szórakozóhely előtt egy Uber-sofőrt: többen rátámadtak, akkor is ütötték-rúgták, amikor a földre került. Az orra és egy bordája eltört, az autójában is károkat okoztak. A sofőr a rendőröktől tudta meg, hogy támadói közül ketten taxisok voltak.

A rendőrség most nyomozást folytat Cs. Ákos 35 éves, B. Sándor 28 éves budapesti és H. Árpád 19 éves ráckevei lakossal szemben csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt, valamint J. Valter 33 éves budapesti lakossal szemben csoportosan elkövetett garázdaság, továbbá súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Frissítés:

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását február 25-ig. Ezt a bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta. Azért rendelte el a kényszerintézkedést, hogy kizárja az esetleges összebeszélés, vallomásegyeztetés lehetőségét - közölte. Mint elmondta, a gyanúsítottak tagadták a terhükre felrótt bűncselekmény elkövetését, a tanúvallomások ellentmondásosak voltak, valamint újabb két ember is meggyanúsítottak az ügyben. Szükséges az ellentmondások feloldása, a gyanúsítottak szembesítése egymással - tette hozzá Póta Péter.

A megtámadott Uber-sofőr ebben a videóban mesélte el, hogy mi történt:

Üsd az uberest, üssed!

A rendőrség hivatalos beszámolója szerint a négy férfi péntek éjszaka a Budapest XVIII., Balassa Bálint utcában szóváltásba keveredett egy ott parkoló gépjárműben várakozó sofőrrel, majd bántalmazták. A bűncselekmény szemtanúi értesítették a rendőrséget. A támadók a rendőrök kiérkezése előtt elmenekültek a helyszínről. Cs. Ákost néhány percen belül a helyszín közelében, míg J. Valtert hajnalban lakcímén elfogták, majd előállították a kerületi kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A másik két férfit a nyomozók beazonosították, majd B. Sándort és H. Árpádot gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették.

Az eset másnapján a sofőr az Indexnek elmesélte, hogy kiérkezett a címre, de nem volt ott az utas, ezért megpróbálta telefonon elérni. Eközben egy részeg férfi odalépett autójához, és azt kérdezgette, elviszi-e valahová: taxisnak nézte, mivel egy régen taxiként funkcionáló sárga, de fehér rendszámos autóval volt a sofőr.

Amint meglátta az Uber-alkalmazást, azonnal letörte a tükröt.

- mondta a sértett. A sofőr kiszállt, dulakodni kezdtek, közben többen a részeg támadó segítségére siettek, a végén úgy emlékszik már hatan rugdosták a földön fekvő uberest, miközben azt kiabálták: Üsd az uberest! Üsd az uberest!

Verekedés közben eltávolodtak az autótól, aminek a karosszériája megsérült és még egy karkötőt is kiloptak az autóból. A sofőrt a Merényibe szállították, ahol kiderült, támadói eltörték az orrát, és a bordája is megrepedt. Elmondása szerint enyhe agyrázkódása is volt, végül saját felelősségére engedték haza.