Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Kirakták részeg társukat az autópályán, szörnyethalt

2016.01.25. 10:07

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség öt férfi ellen, akik 2015. szeptember 11-én éjjel erősen ittas társukat az M3-as autópályán hagyták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség. Az ittas férfit később egy szabályosan közlekedő BMW elütötte, amitől a részeg férfi szörnyethalt.

Az öt szabolcsi férfi és hatodik társuk, a későbbi sértett, 2015. szeptember 11-én délután, munka után Győrből egy kisteherautóval indultak otthonuk, Nyíregyháza felé.

Útközben az M1-es, illetve az M3-as autópályán többször megálltak benzinkutakon, pihenőkön, és szeszes italt fogyasztottak. A legtöbb alkoholt a sértett itta, aki ettől súlyosan ittas állapotba került. Hangoskodott az autóban, menet közben többször megpróbált kiszállni, de ezt a vádlottak megakadályozták.

Amikor elhagyták Nyíregyháza közelében a kálmánházi pihenőt, a sértett megint megpróbált kiszállni az autóból, ezért a sofőr, az első rendű vádlott a 221-es kilométerjelzés közelében megállt a leállósávban, a sértettel együtt valamennyien kiszálltak a gépkocsiból, és elvégezték a dolgukat - írja a közlemény.

A sértett azonban nem akart visszaülni, ellenszegült társainak, akik erre beültek a gépkocsiba, a sértettet a nyílt pályán hagyták, ők pedig Nyíregyházára autóztak. Nyíregyházán az egyik benzinkúton tankoltak, és a sofőr telefonon bejelentette a rendőrségi segélyhívón, hogy társuk az autópályán van, és kérte, hogy menjenek érte. A tankolás után a vádlottak is visszaindultak az autópályára.

A súlyosan ittas férfi eközben az M3-as autópálya külső forgalmi sávjában ácsorgott, ahol egy szabályosan közlekedő BMW elütötte, szörnyethalt.

Az ügyészség a gépkocsi vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg utasait ugyanezen bűncselekmény vétségével vádolja.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.