Sószóróval ütközött a Porsche

2016.01.25. 12:58 Módosítva: 2016.01.25. 15:27

Hétfőre az ország nagy részére ónos esőre figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat, tizenhárom megyében és a fővárosban citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, ezek pedig: Budapesten és Pest megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala. Napközben sok balesetről érkezett hír a csúszós utak miatt.

Borsod

Borsod megyében már reggel fél nyolckor hét balesetet jelentettek az M3as autópályáról.  A balesetek a Mezőkövesd és Mezőkeresztes közötti útszakaszon történtek. A két személyi sérüléssel és öt anyagi kárral járó balesetek helyszínelése ideje alatt az M3-as autópálya félpályás útlezárásokkal kellett számolni.

Kisalföld

Délelőtt Mosonmagyaróvár és Feketeerdő közti egy Porsche Cayenne és egy sószóró ütközött össze - számolt be a Kisalföld.

Mosonmagyaróvár és Feketeerdő közti egy Porsche Cayenne és egy sószóró ütközött össze
Mosonmagyaróvár és Feketeerdő közti egy Porsche Cayenne és egy sószóró ütközött össze
Fotó: Kisalföld.hu

Az ónos esőtől tükörjég borította a burkolatot, ettől akarta megtisztítani az utat a sószóró, amikor a baleset történt. A teherautó Feketeerdő felé haladt. Szemből egy német rendszámú Porsche érkezett, aminek vezetője már messziről látta a közeledő sószórót, ezért félreállt az út szélén. A balra ívelő kanyarban a jégen a sószóró azonban megcsúszott és az álló Porsche oldalának ütközött.

A Porschéban több százezer forintos kár keletkezett. A keresztbe fordult sószóró a tükörjégen nem tudott elindulni, így fel kellett olvasztani a jeget a kerekei körül.

Nem sokkal korábban a Bezenye és Hegyeshalom közötti utat kellett lezárni egy órára. A jeges burkolaton a járművek nem tudtak felmenni a vasúti átjáró előtti emelkedőn - írja a Kisalföld.

Budapest

Budapesten rendőrautó karambolozott a VIII. kerületében, a Baross utca és az Illés utca kereszteződésénél. A rendőrautó először egy másik személyautóval ütközött, majd ennek következtében nekicsapódott egy harmadiknak. A balesetben nem sérült meg senki, anyagi kár viszont keletkezett.

Összetört rendőrautó és személyautó Budapest VIII. kerületében a Baross utca és Illés utca kereszteződésénél 2016. január 25-én.
Összetört rendőrautó és személyautó Budapest VIII. kerületében a Baross utca és Illés utca kereszteződésénél 2016. január 25-én.
Fotó: Mihádák Zoltán

A rendőrautó megkülönböztető jelzést használt az ütközés idején.

Vas megye

Többen megsérültek, amikor kamion kisteherautóval ütközött a 86-os főúton Nádasd és Rimány között hétfő délután. A kisteherautó az út melletti árokba borult, üzemanyag folyt ki belőle. A helyszínre a körmendi tűzoltók vonultak ki, akik a járművet talpra állították.

A Nyugat.hu azt írja, hogy 6.06 és 7.40 között kimaradtak a Pornóapáti-Nárai-Szombathely útvonalon a buszjáratok. Aztán 7.40-kor egymás után több busz is befutott a nárai buszmegállóba. Többen emiatt elkéstek a munkahelyükről vagy iskolából. A volántársaság közleménye szerint ma reggel az 5.10-kor Szombathelyről Torony és Nárai felé közlekedő járatok 5.40 perctől az ónos eső miatt nem tudták megközelíteni Pornóapáti, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Narda falvakat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport