Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Sószóróval ütközött a Porsche

2016.01.25. 12:58 Módosítva: 2016-01-25 15:27:39

Hétfőre az ország nagy részére ónos esőre figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat, tizenhárom megyében és a fővárosban citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, ezek pedig: Budapesten és Pest megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala. Napközben sok balesetről érkezett hír a csúszós utak miatt.

Borsod

Borsod megyében már reggel fél nyolckor hét balesetet jelentettek az M3as autópályáról.  A balesetek a Mezőkövesd és Mezőkeresztes közötti útszakaszon történtek. A két személyi sérüléssel és öt anyagi kárral járó balesetek helyszínelése ideje alatt az M3-as autópálya félpályás útlezárásokkal kellett számolni.

Kisalföld

Délelőtt Mosonmagyaróvár és Feketeerdő közti egy Porsche Cayenne és egy sószóró ütközött össze - számolt be a Kisalföld.

Mosonmagyaróvár és Feketeerdő közti egy Porsche Cayenne és egy sószóró ütközött össze
Mosonmagyaróvár és Feketeerdő közti egy Porsche Cayenne és egy sószóró ütközött össze
Fotó: Kisalföld.hu

Az ónos esőtől tükörjég borította a burkolatot, ettől akarta megtisztítani az utat a sószóró, amikor a baleset történt. A teherautó Feketeerdő felé haladt. Szemből egy német rendszámú Porsche érkezett, aminek vezetője már messziről látta a közeledő sószórót, ezért félreállt az út szélén. A balra ívelő kanyarban a jégen a sószóró azonban megcsúszott és az álló Porsche oldalának ütközött.

A Porschéban több százezer forintos kár keletkezett. A keresztbe fordult sószóró a tükörjégen nem tudott elindulni, így fel kellett olvasztani a jeget a kerekei körül.

Nem sokkal korábban a Bezenye és Hegyeshalom közötti utat kellett lezárni egy órára. A jeges burkolaton a járművek nem tudtak felmenni a vasúti átjáró előtti emelkedőn - írja a Kisalföld.

Budapest

Budapesten rendőrautó karambolozott a VIII. kerületében, a Baross utca és az Illés utca kereszteződésénél. A rendőrautó először egy másik személyautóval ütközött, majd ennek következtében nekicsapódott egy harmadiknak. A balesetben nem sérült meg senki, anyagi kár viszont keletkezett.

Összetört rendőrautó és személyautó Budapest VIII. kerületében a Baross utca és Illés utca kereszteződésénél 2016. január 25-én.
Összetört rendőrautó és személyautó Budapest VIII. kerületében a Baross utca és Illés utca kereszteződésénél 2016. január 25-én.
Fotó: Mihádák Zoltán

A rendőrautó megkülönböztető jelzést használt az ütközés idején.

Vas megye

Többen megsérültek, amikor kamion kisteherautóval ütközött a 86-os főúton Nádasd és Rimány között hétfő délután. A kisteherautó az út melletti árokba borult, üzemanyag folyt ki belőle. A helyszínre a körmendi tűzoltók vonultak ki, akik a járművet talpra állították.

A Nyugat.hu azt írja, hogy 6.06 és 7.40 között kimaradtak a Pornóapáti-Nárai-Szombathely útvonalon a buszjáratok. Aztán 7.40-kor egymás után több busz is befutott a nárai buszmegállóba. Többen emiatt elkéstek a munkahelyükről vagy iskolából. A volántársaság közleménye szerint ma reggel az 5.10-kor Szombathelyről Torony és Nárai felé közlekedő járatok 5.40 perctől az ónos eső miatt nem tudták megközelíteni Pornóapáti, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Narda falvakat.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!