Tízmilliós csalás miatt nyomoz a NAV a fővárosi roma önkormányzat iskolájánál

2016.01.26. 06:20 Módosítva: 2016.01.26. 06:50

Költségvetési csalás gyanúja miatt indult NAV-vizsgálat az egyik fővárosi roma önkormányzat által fenntartott intézményben, az Európai Polytechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskolában, írta az adóhatóság alapján a Magyar Hírlap. A X. és XVII. kerületi ügyészség feljelentés kiegészítést rendelt el, így került a NAV Bűnügyi Igazgatóságához az ügy. 

Az eupoly épülete
Az eupoly épülete
Fotó: eupoly.hu

Korábban a Magyar Államkincstár is vizsgálódott az iskolában, amelyet Mákai István elnöksége alatt vett át az önkormányzat egy kisegyháztól. Az intézménnyel akkor több tízmillió forint tartozást is kaptak, ami meglepte az akkori vezetőséget, idézi a MH. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint a NAV az iskola 2014-2015-ös pénzügyeit vizsgálja, és a 30-ról 50 millióra ugró adóssággal történhetett valami.  

A 700 felnőtt képzését ellátó iskola igazgatója, Purebl Balázs azt mondta a MN-nek, hogy tőlük értesült a nyomozásról, nem kapott hivatalos tájékoztatást a NAV-tól. Az igazgató elárulta, hogy szerinte minden rendben van az intézmény gazdálkodásával, de sejti mi áll a feljelentés mögött, de sejtelmesen inkább nem akart többet mondani erről.