Ambrus
-7 °C
3 °C

Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása

2016.01.26. 17:26

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) kérelmei és panaszbeadványai alapján már minden létező fórumon elmarasztalták a magyar hatóságok Miskolc Önkormányzatát a Számozott utcákban történt diszkriminatív intézkedései miatt, erre reagált kedden Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere. 

Közölte, hogy a város nyomortelepeinek felszámolása az egyik legfontosabb várospolitikai ügy:  "Nincs még egy olyan közös elhatározásunk, mint ez, amelyet 35 ezer miskolci az aláírásával is hitelesített. Várospolitikai programunk, a miskolci nyomortelepek felszámolása folytatódni fog".

A polgármester szerint a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntését a számozott utcákkal kapcsolatban végrehajtják, kidolgozzák az intézkedési tervet a nyomortelepek felszámolásának további folytatására és közzé teszik a város honlapján az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatát. Elmondta, hogy a nyomortelepek felszámolása nem nemzetiségi vagy etnikai kérdés, a miskolci nyomortelepek megszüntetése mindenekelőtt közegészségügyi, gyermekvédelmi és közbiztonsági ügy.

Beszélt arról is, hogy "tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a szegénység nem egyenlő az igénytelenséggel, aki dolgozik, aki a környezetét rendben tartja, másokat nem zavarva, a törvényeket betartva él, aki megfelel a pályázati követelményeknek, mint eddig is, ezután is kaphat önkormányzati bérlakást. Ugyanis Miskolcon, mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak."

Miskolc önkormányzata felülvizsgálatot kért az EBH döntése ellen és a határozat felfüggesztését kérte, írja az MTI. 

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.