Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

A Mahirral akarja elszállítatni az elszállított oszlopait a főváros

2016.01.27. 18:47

Visszaadná a főváros a Mahir Cityposter Kft.-nek a január elején jogellenesen eltávolított hirdetőoszlopait.

Az önkormányzat erről a szándékáról levélben tájékoztatta a céget. A Simicska lajos érdekeltségébe tartozó reklámcég azonban azt várná el, hogy a főváros maga hozza helyre a bontások okozta károkat.

Magyar György, a vállalkozás jogi képviselője a Népszabadságnak kijelentette: az oszlopokat vigyék vissza maguk oda, ahonnan január első napjaiban kitépték azokat, és gondoskodjanak az eredeti állapot helyreállításáról.

Az oszlopokat a Mahir már hetekkel ezelőtt visszakövetelte, de az önkormányzat válaszra sem méltatta a céget. Most viszont arra szólították fel a kft.-t, hogy február 15-ig maga szállítsa el a tulajdonát képező oszlopokat.

Magyar szerint azonban nem ez a megoldás. Az ügyvéd szerint azzal, hogy a főváros szerződést bontott, és csaknem 170 hirdetőoszlopot önkényesen – a szerződés egyoldalú felmondása miatt indított per kimenetelét meg sem várva – eltávolított, súlyos károkat okozott a cégnek. Ezt pedig szerinte annyival nem lehet elintézni, hogy az „ellopott" hirdetési felületeket visszaadják.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.