Heti korrupcióinfóval jelentkezik LMP

2016.01.28. 06:56

Csütörtöktől hetente tart Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter heti kormányinfója mintájára korrupcióinfót az LMP.

Az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos szerint azért van szükség arra, hogy külön sajtótájékoztatókon tárják a nyilvánosság elé az eseteket, hogy látható váljon, amiket eddig bemutattak, azok nem kivételek, hanem ez maga a szabály.

Hiába kerülnek elő a kínos, és egyértelműen visszaélésre utaló információk, a miniszterelnök mégis úgy csinál, mintha ez nem létezne, egyszercsak feláll, és kijelenti, hogy nem tűri a korrupciót, közben mindenki ugyanott folytatja, mint addig.

Hadházy szerint most is van annyi információja, ami akár egy teljes évre elég muníciót ad a korrupcióinfóknak.

Az LMP-s politikus a közbeszerzések szentháromságával akar leginkább foglalkozni. Azt mutatja be, milyen visszaélések zajlanak a kiíró minisztériumokban, hogy házalnak előre megnyert projektjeikkel a Fidesz-közeli cégek, és mindezt hogyan támogatják megrendelőként az önkormányzatok.

Hadházy több olyan ügyre is visszatér, amelyben elkezdődött már a rendőrségi vizsgálat, de a nyomozás valahogy mégis elakadt az idők során.

Ez első korrupcióinfón egy titkos hangfelvételt mutat be a szóvivő, amelyen a fideszes politikusok maguk mondják el, hogyan működik a közbeszerzés rendszere az Orbán-kormány alatt.