Elfogtak egy férfit a törökszentmiklósi tömeges túladagolások miatt

2016.01.29. 23:58

Egy 39 éves törökszentmiklósi férfit vett őrizetbe a helyi rendőrkapitányság, miután csütörtök éjjeltől péntek délelőttig több eszméletlen kábítószer-élvezőt vittek súlyos állapotban kórházba – közölte az MTI-vel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Az orvosok szerint az érintettek egy veszélyes, új drogtól lettek rosszul.

A rendőrség már szakértők bevonásával vizsgálja az eset, és közleményében figyelmeztettek a veszélyes szer felbukkanására, amely rövid idő alatt akár életveszélyes állapotokat is előidézhet. Az áldozatok között két fiatal, várandós nő is volt, akiken császármetszést kellett végrehajtani. Jelenleg mindkettőjüket a szolnoki Hetényi Géza kórház intenzív osztályán ápolják, az újszülötteket pedig a budapesti egyes számú gyermekklinikára szállították.

Zacher Gábor toxikológus egyébként skandalumnak nevezte a Törökszentmiklóson történteket, szerinte korábban még nem fordult elő olyan tömeges túladagolás a magyar kábítószer-történetben, amelyik két gyermeket váró nőt is érintett volna. Elmondta,

iszonyú emberi felelőtlenségnek

tartja, hogy a két nő drogfogyasztásával kockáztatta a magzatok életét.

Zacher szerint a fiatalok valószínűleg kristály vagy zene néven vettek alfa-PVP-t és pentedront, amelyek már külön-külön is előidézhetnek életveszélyes állapotokat, együttesen pedig különösen veszélyesek.

Úgy tudni, az újszülöttek nagyon rossz általános állapotban vannak.