Miklós
-7 °C
2 °C

Elfogtak egy férfit a törökszentmiklósi tömeges túladagolások miatt

2016.01.29. 23:58

Egy 39 éves törökszentmiklósi férfit vett őrizetbe a helyi rendőrkapitányság, miután csütörtök éjjeltől péntek délelőttig több eszméletlen kábítószer-élvezőt vittek súlyos állapotban kórházba – közölte az MTI-vel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Az orvosok szerint az érintettek egy veszélyes, új drogtól lettek rosszul.

A rendőrség már szakértők bevonásával vizsgálja az eset, és közleményében figyelmeztettek a veszélyes szer felbukkanására, amely rövid idő alatt akár életveszélyes állapotokat is előidézhet. Az áldozatok között két fiatal, várandós nő is volt, akiken császármetszést kellett végrehajtani. Jelenleg mindkettőjüket a szolnoki Hetényi Géza kórház intenzív osztályán ápolják, az újszülötteket pedig a budapesti egyes számú gyermekklinikára szállították.

Zacher Gábor toxikológus egyébként skandalumnak nevezte a Törökszentmiklóson történteket, szerinte korábban még nem fordult elő olyan tömeges túladagolás a magyar kábítószer-történetben, amelyik két gyermeket váró nőt is érintett volna. Elmondta,

iszonyú emberi felelőtlenségnek

tartja, hogy a két nő drogfogyasztásával kockáztatta a magzatok életét.

Zacher szerint a fiatalok valószínűleg kristály vagy zene néven vettek alfa-PVP-t és pentedront, amelyek már külön-külön is előidézhetnek életveszélyes állapotokat, együttesen pedig különösen veszélyesek.

Úgy tudni, az újszülöttek nagyon rossz általános állapotban vannak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!