Rászálltak a Simicska-oszlopokat védő cégre is

2016.01.29. 16:06 Módosítva: 2016.01.29. 16:14

Törvényességi felügyeleti eljárás indult a Simicska-hirdetőcég és a főváros közötti januári oszlopháborúban a hirdetőfelületeket védő biztonsági embereket foglalkoztató cég ellen. Egy hiányzó cégtábla miatt akár kényszertörölheti is a cégbíróság a vállalkozást, írja az Origo.

Ahogy arról írtunk, karácsony előtt a főváros vezetése váratlanul kitalálta, hogy minden előzmény nélkül felbontja a Simicska-érdekeltségbe tartozó Mahir Cityposter Kft. a szerződését. Majd ezzel a lendülettel nekiálltak leszerelni az oszlopokat. A cég perelt, mivel a fővárossal 25 évre van szerződésük, ebből pedig még csak 10 év telt el. A bíróság a folyamatban lévő ügy idejére elrendelte, hogy a leszerelt oszlopokat a főváros helyezze vissza.

Fordulat az ügyben, hogy ettől az ügytől függetlenül a hatóságok rászálltak arra a biztonsági cégre, amelyikkel a Mahir védte az oszlopait a fővárossal szemben. 

Első körben rendőrök vitték be a cégvezetőt. A Legion Invictus Kft.-t úgy hívta be a rendőrség a szokásos évi ellenőrzésre, hogy külön kiemelték, őket csak egyetlen szerződés érdekli, az, amit Simicska cégével kötöttek.

Most pedig eljárás indult a vállalkozás ellen. A végzés szerint jogszabályt sértettek azzal, hogy a társaság a bejegyzett székhelyén nem található. Rádi Gábor, a Legion Invictus Kft. vezetője szerint mindez csak annyit jelent, hogy a rendőrök január 6-án a Tompa utcai telephelyen nem találtak cégtáblát.

A tábla valóban nem volt a helyén, mert nem sokkal korábban eltűnt, talán ellophatták" - oldotta fel a rejtélyt Rádi Gábor. A táblát azóta visszahelyezték.