Miklós
-7 °C
4 °C

Számítsanak egy kis meglepetésre, akik az M7-esről jönnek be Budapestre

2016.01.29. 13:00

Mi lesz az a meglepetés? - kérdezheti kíváncsian, miután rákattintott a hatásvadász címre. 

Nos, szombattól változik az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán a centrum irányú forgalmi rend.

Mit jelent ez az emberiség életében? - kérdezhetik azok a kekeckedők, akik szerint ez a hír smafu.

Azt, hogy várhatóan szombat este 8 órától a Sasadi út és a Rahó utca között a városba vezető irányban új munkaterületen kezdődik meg a Budaörsi úti új közúti csomópont építése, ezért ezen a szakaszon egy sáv az új munkaterület bal oldalán halad, míg a jobb oldalán két sáv vezet a centrum felé.

Ugyanezen útszakasz kifelé haladó oldalán szintén három sávon lehet majd haladni, ebből egy sáv továbbra is a Budaörsi út felé vezet, míg kettő az autópálya felé. Az új, várhatóan 6 hétig érvényben lévő forgalmi rendet szombaton napközben alakítják ki, ebben az időszakban egy-egy sávot lezárnak.

Ennyi? Na ne viccelj? Ezért kattintottam, köcsög indexes? - kérdezheti a felháborodott, elégedetlen, önmagát becsapva érző kedves olvasó.

Nem, van még tovább! A Balatoni úton közlekedők számára változást jelent, hogy a Boldizsár utca környékén ideiglenes útpályán haladhatnak majd, a Budaörsi út főpályájára tartva azonban továbbra is érvényben marad az elsőbbségadási kötelezettségük a felhajtás előtt.

És a buszokkal mi lesz? Azokat már meg sem említi a zsindex?

Dehogynem. Az új forgalmi rendben a kifelé haladó oldalon a Rahó utca után megszűnik a buszsáv. Az arra közlekedő járatok - az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 142-es, a 150-es, a 239-es, a 240-es, a 252-es, a 253-as, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B autóbusz - Sasadi út megállóját körülbelül 60 méterrel előrébb, a Sasadi úti kereszteződés elé helyezik át.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.