Egy lapon emlegetik Varjú Tibort Salah Abdeslammal

2016.01.30. 12:03

Az EUROPOL pénteken elindította az eumostwanted.eu nevű honlapot. Ettől azt várják, hogy segít majd a nemzetközi szinten körözött és a tagállamok által legkeresettebb bűnözők hatékonyabb elfogásában – írja a Police.hu. Magyarországot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály Célkörözési Alosztály (KRNNyINyFÉOCA) képviseli.

Ez az első olyan páneurópai szintű kezdeményezés, amely a tagállamok körözési listáit egységesen, közös platformon hozza nyilvánosságra. A projektben résztvevő európai rendvédelmi szervek azt remélik, hogy a lakosság megismeri és rendszeresen látogatja majd a honlapot, sőt, hogy a bejelentéseikkel segíteni is fogják a hatóságok munkáját.

A honlap 17 nyelven elérhető tartalmát maguk a tagállami egységek kezelik, és a helyi adminisztrátorok közvetlen értesítést is kapnak az országukat érintő bejelentésekről. A legkeresettebb bűnözők között magyarokat is találunk (Varjú Tibor, Farkas Róbert), de ott van Salah Abdeslam is, a novemberi párizsi terrorakciók egyik felelőse.