Áder négymilliót tudott félretenni

2016.01.31. 21:50

Sajnos Áder János megkímélt minket az izgalmas részletektől, és csak a mintegy négymilliós vagyongyarapodásáról számolt be a vagyonbevallásában.

Bár nem történik semmi, ha az ember bármit elfelejt bevallani a politikusi vagyonnyilatkozatban, Áder még a lehetőségekhez képest is szűkszavúan oldotta meg az egészet. Például a kapott ajándékokról csak annyit árult, hogy kapott ilyeneket, miközben kézben tartotta a diplomáciai kapcsolatokat. 

Áder bankja dörzsölheti a tenyerét

Egyébként hárommillióval több pénzt tart a folyószámláján mint tavaly nagyjából ilyenkor. Így most 4,5 millió forint állomásozik az elnöki folyószámlán, ennyire valószínűleg nincs szüksége a napi elnöki kiadásaihoz, érdemes lehet majd befektetnie egy jó részét.

Emellett az életbiztosítása ér még nagyjából egymillióval többet, mint tavaly, most így kicsit több mint 110 ezer eurót (nagyjából 34 millió forintot).

Ádernek tavalyhoz hasonlóan idén is van még:

  • befektetési alapban részesedése, egyszer 28 ezer euró, egy másik alapban pedig 3300 dollár 
  • valamilyen tartós befektetési értékpapírban tart még 2,5 millió forintot
  • majdnem épp egymillió forintnyi prémium államkötvénye is akad
  • Övé egy 135 négyzetméteres II. kerületi lakás , plusz az 55 négyzetméteres terasz és két garázsbeálló fele. És egy 284 négyzetméteres telken lévő 75 négyzetméteres kisoroszi családi ház negyede.

Annyira nincs más nagy értékű tulajdona a bevallása szerint, hogy még autója sincs. Igaz, ilyesmit sofőrrel adnak neki az adófizetők az elnökséghez.