Elő lehet venni a piknikkosarakat

2016.02.01. 12:48 Módosítva: 2016.02.01. 12:48

Február első hetében akár 15 foknál melegebb is lehet, lássuk hát, mit tartogat számunkra és 2015 legjobb úszónője számára az eheti időjárás (feltéve ha épp Magyarországon tartózkodik)!

Február elsején, hétfőn borult idővel indul a nap, majd fokozatosan országszerte vékonyodik a felhőzet és egyre kevesebb helyen várható eső - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén plusz 6-13 fok között valószínű, de Borsod egyes részein ennél kissé hidegebb, míg a Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken 14-17 fok is lehet.

Kedden csapadék nem várható. Felhős idő valószínű, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Megélénkül, néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Nappal 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-8, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű.

Csütörtökön nagy területen megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik a szél. Ezzel együtt viszont napközben már csak elvétve fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5-9 fok között alakul.

Pénteken északon elvétve előfordulhat egy-egy zápor, de emellett többórás napsütésre kell készülni. A délnyugati szél időnként megélénkül. A leghidegebb órákban 0 fok körül, nappal 7-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton nem várható csapadék, de időnként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 0 fok körül, a maximum 8-14 fok között alakul.

Vasárnap többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű, de megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 10-16 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Némi aggodalomra adhat okot, hogy egy másik előrejelzés, a Köpönyeg.hu-é vasárnap délutánra már azt írja, néhol eleredhet az eső.