Vizsgálat indul a cigányviccek miatt

2016.02.02. 15:52

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora vizsgálatot rendelt el az egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale (SG) matematika-feladatsorának ügyében – közölte az intézmény. 

A Népszabadság azt írta, hogy két cigányvicc került be a Studium Generale emelt szintű trigonometria-feladatsorába. A vicceknek nem volt semmi funkciójuk, szórakoztató elemként szerepeltek a matekfeladatok között.

02052 NSZ vicc kapott
Fotó: nol.hu

Az egyetem az esettel összefüggésben azt közölte: a vezetőség mélységesen elítél mindenfajta kirekesztő, illetve megkülönböztető jellegű megnyilvánulást, ezért teljes mértékben elhatárolódik az SG diákszervezet matematika-feladatsorában szereplő viccektől. Hozzátették: nyomatékosan kérték a SG-t, hogy fokozottan ügyeljen a vizsgasorok ellenőrzésére, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Az ügy részleteinek tisztázására a BCE rektora vizsgálatot rendelt el.

A Studium Generale közleményében szintén a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódott a feladatsor tartalmától és az érintett hallgatótól, aki tanítási csoportjában kiosztotta az említett feladatsort – őt azonnali hatállyal felfüggesztették. Az SG szintén azonnali belső vizsgálatot rendelt el a történtek kivizsgálására.