Márpedig addig innen el nem megy, míg meg nem javítja a telefonomat!

2016.02.03. 10:37

Egy sértett igazságérzetű hölgy ellen emelt vádat szerdán a Nagykanizsai Járási Ügyészség. Az ügyészségi közlemény szerint a 60 éves nagykanizsai nő még tavaly július 22-én jelentette be szolgáltatójánál, hogy nem működik a vezetékes telefonja. A cég ki is küldött egy szerelőt, aki megállapította, hogy a hálózat jó, a telefonkészülék romlott el - amihez viszont ő vonalkezelőként nem ért, és nem is feladata a telefonszerelés.

A nő nem fogadta el a magyarázatot, és a lakás bejárati ajtójára gyorsan ráfordította a kulcsot, hogy márpedig innen addig ő nem engedi ki a szerelőt, amíg a telefonját meg nem javítja. 

A szerelő egy darabig várakozott, majd mobiltelefonon kihívta a rendőröket. A kiérkező járőrök kaputelefonon keresztül kezdték kérni a nőt, engedjék be őket, de sikertelenül. Az egyik szomszéd viszont segített nekik, így a rendőrök már a lakás ajtajánál folytathatták a győzködést. Egy órányi rábeszélést követően a nő végül feladta az ellenállást, és ajtót nyitott. De a vádemelést nem úszta meg, a Nagykanizsai Járási Ügyészség a nő ellen most személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon. A blokádért akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A nyomozás során kiderült, hogy a nőnek korábban már volt hasonló ügye. 2008-ban akkori háza előtt, az útpadkára két sorban nagyméretű szöges fémlapokat helyezett ki, hogy ezzel akadályozza a közeli postára igyekvők parkolását. És amikor a postások eltávolították az akadályokat, akkor újra kihelyezte őket, egy óvatlan autós rá is futott egy szögre, és a defekt csaknem balesetet eredményezett. A közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt akkor a bíróság egy évnyi próbaidőre bocsátotta.