Seprűkkel tüntettek a takarításra ítélt szakszervezetis mellett

2016.02.03. 17:30

A szakszervezeti jogok eltiprása ellen és egy érdekképviseleti vezető mellett protestáltak csaknem kétszázan Miskolcon, a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. székháza előtt szerdán.

Az ország számos pontjáról érkeztek Miskolcra a vasutasok, autóbusz- és villamosvezetők, hogy kiálljanak Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének elnöke mellett. A megmozduláson jelen volt több baloldali politikus.

Sztrájkról nyilatkozott, most takaríthat

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke elmondta: az évtizedek óta sajáthibás baleset nélkül vezető buszsofőrt, Zelenka Lászlót hat hónap járműtakarításra ítélte az MVK vezetése azért, mert szolgálat közben, telefonon nyilatkozott az egyik televíziós csatornának a cégnél szerveződő esetleges sztrájkról.

A cégvezetés szerint Zelenka László ezzel megszegte a szabályzatot. A szakszervezetek szerint a cél valójában a tisztségviselőik és a munkavállalók megfélemlítése volt. A szakszervezeti vezető ugyanis mindenben az előírás szerint járt el, headseten beszélt a riporterrel.

A társaság irodaháza előtt megjelentek seprűkkel takarítottak, utalva ezzel az MVK-s szakszervezeti vezető új munkakörére, majd petíciót adtak át a cég vezetésének.