Vilmos
24 °C
35 °C

Tényleg a taxisok ellen rendelték a darukat Budapestre

2016.02.03. 20:25

Uber ellen jó a taxi, a taxi ellen viszont jó a tűzoltódaru – gondolta a rendőrség, és a városbénító taxisdemonstrációra készülve felrendelte Budapestre a Katasztrófavédelem daruállományának a nagyját. Ezt a verziót inkább csak feltételezésként dobta be a Lánglovagok január 18-án, most viszont Pintér Sándor belügyminiszter megerősítette: tényleg így volt.

Az MSZP-s Harangozó Tamás képviselő kérdésére adott miniszteri válasz szerint „a Katasztrófavédelem kilenc daruja a Budapest belvárosában be nem jelentett demonstrációt biztosító műveleti törzs kérésére, az esetleges jogsértő cselekmények felszámolása érdekében érkezett a Fővárosba”. Ez már rögtön a blokád kezdetekor, hétfőn hajnalban történt.

A Lánglovagok akkor felvetette, hogy mi történne, ha valahol az országban a daruhiányos időkben olyan baleset történne, aminél életmentés miatt sürgősen éppen egy darura lenne szükség. Pintér ebben a tekintetben is mindenkit megnyugtatott (pdf): nem lett volna gond, mert maradt vidéken is daru, nem volt veszélyben senkinek a biztonsága. Más kérdés, hogy azok közül kettő nem volt működőképes.

Akciós csomagok!

Kényeztetés, lazítás, szórakozás szép tájakon.

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!