Hende pert vesztett Vadai ellen

2016.02.04. 15:06

A Nyugat.hu tudósítása szerint a Győri Ítélőtábla jogerős döntésével helyben hagyta azt az elsőfokú ítéletet, miszerint Hende Csaba volt honvédelmi miniszter megsértette Vadai Ágnes DK-s politikus, egykori honvédelmi államtitkár személyiségi jogait, amikor 2014 márciusában egy kampányfórumon azt állította, hogy Vadai honvédelmi államtitkárként két gazdasági társaságot bízott meg saját honlapjának kezelésével.

Az ítélőtábla döntése szerint Hende Csabának 100 ezer forint sérelmi díjat kell fizetnie Vadainak, valamint a saját költségén bocsánatot kell kérnie tőle a Hír TV-ben, a Magyar Nemzetben és az MTI-ben.

Hende a kunszállási kampányfórumon tartott előadásában azt mondta, hogy mintegy száz esetben kellett feljelentést tennie a kormányváltás előtti időszakra vonatkozóan. Ekkor hozta fel példaként Vadai állítólagos ügyét, amiről azt állította, hogy az ügyészség már vádat is emelt. A Központi Nyomozó Főügyészség egy hónappal később cáfolta Hende állításait, Vadai pedig keresetet nyújtott be jó hírneve, becsülete és emberi méltósága megsértése miatt.