Nyomoz a rendőrség a soroksári iskolai szexuális zaklatás ügyében

2016.02.04. 11:04 Módosítva: 2016.02.04. 11:05

Az Index kérdésére azt a választ adta a rendőrség, hogy a BRFK 20. és 23. kerületi rendőrkapitánysága zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytat a soroksári középiskolában folyó szexuális zaklatás ügyében. A rendőrség tájékoztatása szerint egy embert gyanúsítottként már kihallgattak, ugyanakkor a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva több tájékoztatást nem áll módjukban adni.

qualitas
Fotó: qualitas.sulinet.hu

Mint azt mi is megírtuk, a soroksári Qualitas középiskolában többen és többször panaszt tettek egy férfi tanár miatt, aki szexuálisan zaklatja a diáklányokat. Az RTL Klubnak egy tanárnő és egy diáklány is azt állította, hogy a tanár a lányokat a faház mögé invitálja, hogy jobb jegyeket kapjanak, az órákon vulgáris vicceket mond és a diákok szexuális életére tesz célzásokat.

A tanárnőt hétfő reggel kirúgták az iskolából azzal az indokkal, hogy elhanyagolja a munkáját és nem tanárhoz méltóan viselkedik. A híradónak azt mondta, hogy szóban azonban az hangzott el az igazgatói irodában, hogy amit a híradónak nyilatkozott, az hazugság.

A tanárnő mielőtt a nyilvánossághoz fordult volna korábban már jelezte az igazgatónak a problémát, mire az igazgató azt válaszolta neki, hogy a bepanaszolt tanárral, aki mellesleg a fia, az igazgató-helyettessel, aki a felesége, és vele együtt üljenek le megbeszélni az ügyet, a megbeszélés azonban elmaradt. 

Az iskola igazgatója hétfőn azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben, aminek szerdán lesz eredménye. Az igazgatónak szerda reggel az Index levelet írt, amelyben a vizsgálat eredményéről érdeklődtünk, levelünkre mostanáig nem kaptunk választ. Az igazgató és helyettese szerda reggel óta elérhetetlen, az iskolában azt a tájékoztatást adták, hogy házon kívül van.