Megint jönnek a menekültek, megduplázták a rendőrök számát a határon

07
2016.02.05. 13:18

Megint nőtt az illegálisan Magyarországon átutazó migránsok száma, ezért növelik a rendőri létszámot a déli határnál, mondta a Készenléti Rendőrség parancsnoka az m1-en. Mint Balogh János elmondta, a bejáratott útvonalon lévő országok szigorítottak a beléptetésen, ezért újra Magyarország felé indulnak, és megrongálják a határzárat. A rendőrök létszámát megduplázták, sőt péntektől tovább növelik.

A rendőrség ugyanakkor január 2-a óta nem közli, hogy hányan lépték át illegálisan a magyar határt, az utolsó szám, amit közöltek az volt, hogy 2015. január 1-e óta 391 384 emberrel szemben intézkedtek. Az Index pénteken reggel megkereste a rendőrséget, hogy megtudja, hányan jöttek azóta, azonban választ egyelőre nem kaptunk kérdéseinkre.  A bíróságok egyébként január 31-ig összesen 972 ítéletet hoztak illegális határátlépés miatt, ebből 597 esetben 1 évre, 354 esetben 2 évre utasították ki Magyarországról a menekülteket.

A Délmagyar még január 31-én arról írt, hogy az elmúlt hetekben újra egyre több határsértő jelent meg Csongrád megyében. A röszkei határzárnál megemelik a kerítést és átbújnak alatta.

Frissítés: A rendőrség ugyan napi tájékoztatót már nem ad ki, de van egy oldaluk, ahol lehet követni az elfogott menekültek számának alakulását. Eszerint az elmúlt egy hónapban 6-szor kaptak el 40-nél több menekültet, ebből négyszer az elmúlt egy hétben. A legtöbbet, 69-et január 29-én és február 2-án.

kep
Fotó: Police.hu