Évi 50 milliós bevételt felejtett ki vagyonnyilatkozatából egy fideszes képviselő

2016.02.06. 20:34 Módosítva: 2016.02.06. 21:31

Győrffy Balázs, fideszes képviselő elfelejtett megemlíteni egy évi 50 milliós bevételt a vagyonnyilatkozatában: ezzel magyarázza most, hogyan tudja fizetni a bevallott havi jövedelmének közel kétszeresére tehető havi törlesztőrészletét, írja a 444.hu az RTL Klub híradója alapján.

Ahogy arról korábban írtunk, a Blikk csodatévő képviselőként írta le Győrffy Balázst, aki a vagyonnyilatkozatában 190,6 millió forintos tartozást vallott be, de nem igazán jön ki, hogy hogyan tudja azt törleszteni. Már csak azért sem, mert a 190 milliós tartozásra még rájön az év végi árverésen 89 millióért elnyert állami földekre felvett kölcsön, amelyet a politikus állítása szerint szintén hitelből fog finanszírozni. A földre 71 millió forintnyi államilag támogatott kedvezményes hitelt tud felvenni, vagyis Győrffy összadóssága elérheti a 261,6 millió forintot.

Csakhogy a képviselő havi összbevétele vagyonnyilatkozata alapján 1 millió 428 ezer forint, de a törlesztőrészlet egy ekkora hitelnél a lehető legkedvezőbb kondíciókkal számolva is 2 millió 173 ezer forint lenne, mégpedig húszéves futamidő esetén. A lap akkor hozzátette, elképzelhető, hogy a felesége pótolja a hiányzó összeget, de akkor a nőnek több mint kétmillió forintot kell keresnie havonta.

Az RTL Klub Házon kívül című műsorában Győrffy Balázs azt mondta, családi gazdaságból van még bevétele, körülbelül évi 50 millió forint, azt kell majd „átcsoportosítania ide", hogy tudja majd fizetni a törlesztőrészletet. Csakhogy ez a gazdaságból származó bevétel egyáltalán nem szerepel a politikus vagyonnyilatkozatában. Bár megígérte, a január 31-ig leadandó, legfrissebb vagyonnyilatkozatában már szerepelni fog, végül mégsem szerepelt.