Hat településen tartanak ma időközi választást

2016.02.07. 07:32
Hat magyar településen tartanak ma időközi önkormányzati választást - írja az MTI. Pusztafalu, Ostoros és Böhönye választópolgárai a polgármesterről, Barbacs, Kóspallag és Szabolcsbáka lakói pedig a településvezetőről és a képviselő-testületet tagjairól is döntenek.

A Győr-Moson-Sopron megyei Barbacson polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, miután a testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul. A választói névjegyzékben szereplő 600 helybéli 11 független jelölt közül választhatja meg a leendő képviselő-testület négy tagját.

A Pest megyei Kóspallagon ugyancsak önfeloszlatás miatt tartanak polgármester- és képviselő-testületi választást, a névjegyzékben szereplő több mint hatszáz választópolgár egy pártjelöltre (Magyar Munkáspárt) és két független polgármesterjelöltre szavazhat, a négy képviselő-testületi helyért pedig tizenkét független jelölt indul.

Szintén polgármestert és hattagú képviselő-testületet választanak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szabolcsbákán, miután itt is feloszlatta magát a testület tavaly novemberben. A polgármesteri tisztségért egy pártjelölt (Magyar Munkáspárt) és két független jelölt indul. A választási névjegyzékben szereplő mintegy ezer lakos 22 független jelölt közül választhatja meg a képviselő-testület tagjait.

A Somogy megyei Böhönyén azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a tavaly októberi időközi választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. A voksoláson 1900 választópolgár két független jelölt közül választhatja ki a település vezetőjét.

A Heves megyei Ostoroson polgármestert választanak, mivel a 2014 októberében megválasztott településvezető, Kisari Zoltán Szabolcs (független) tavaly októberben elhunyt. Az időközi választáson a névjegyzékben szereplő több mint kétezer lakos hat jelölt közül választhatja meg a leendő polgármestert: négyen függetlenként indulnak, valamint indul jelölt a Jobbik és a Magyar Munkáspárt színeiben is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztafalu településen is a korábbi községvezető halála miatt tartanak polgármester-választást. A tisztségért három független jelölt indul. A választói névjegyzékben 190-en szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.