Börtönbe mehet a rendőröket dobáló szír nő

2016.02.08. 09:45

Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelet vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír nő ellen, aki tavaly szeptemberben kővel dobot meg egy rendőrt Röszkén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A vádirat szerint a nő szeptember 9-én a röszkei idegenrendészeti gyűjtőállomáson tartózkodott, majd kiment egy olyan területre, ahol csak rendőri engedéllyel lehetett tartózkodni. Ezt észrevették a szolgálatot teljesítő rendőrök, aki több nyelven, így angolul is felszólították arra, hogy térjen vissza a neki kijelölt területre. A többszöri felszólításnak a vádlott nem tett eleget, majd megindult a rendőrök felé, akik ezt követően testi kényszert alkalmazva intézkedtek, alkarral visszatolták a kijelölt részre. Ezután dobott egy nagyobb kődarabot a nő a rendőrök felé. A kő az egyik rendőrt el is találta a felkarján, de nem sérült meg.

A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van, ha a bíróság szerint is bűncselekményt követett el, akkor könnyen lehet, hogy több évre börtönbe kerül.