Hajnalka
0 °C
14 °C

A miskolci gimnáziumot is meghívták a köznevelési kerekasztalra

2016.02.09. 08:32 Módosítva: 2016-02-09 10:07:43

Negyed 9-kor elkezdődött az Emmi épületében az a köznevelési kerekasztal, amit Balog Zoltán hívott össze a magyar oktatás problémáinak megoldására. Az ülés kezdetén a miniszter egyenként bemutatta a kerekasztalon megjelent szervezeteket. Újdonság, hogy szakértőként meghívták a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját is - ez volt a gimnázium, ami elindította a tiltakozáshullámot. Madarász Péter a miniszter és az államtitkárok mellett foglalt helyet az U-alakú tárgyalóasztalnál.

A kormány részéről Balog Zoltán mellett jelen van Palkovics László oktatási államtitkár, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, és Czunyiné Bertalan Judit, a posztjáról hétvégén távozó köznevelési államtitkár. Hétfői cikkünkben részletesen bemutattuk a kerekasztal résztvevőit:

Mint írtuk, olyan, leginkább a kormányhoz közelálló, az oktatás ügyeiben nem feltétlenül kompetens szervezetek vesznek részt a tanácskozáson, mint például a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, vagy a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. Az oktatás jövőjéről szóló egyeztetésen például  az MMA-t egy szobrász és egy gordonkaművész képviseli. A cikkünkből kimaradt, de az egyeztetésen részt vesz a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete is.

A Pedagógusok Szakszervezete nem ment el erre a tárgyalásra, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke ott van. Az ülés zárt körben folytatódik.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.