Judit
-2 °C
8 °C

Nyomoz a rendőrség a molesztáló tesitanár ügyében

2016.02.10. 15:35

Szexuális visszaélés bűntettének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség annak a testnevelőtanárnak az ügyében, amely esetről az Index számolt be még tavaly novemberben.

Ahogy akkor megírtuk, félreérthetetlenül szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak egy Veszprém megyei középiskola tanára a Facebookon. Amikor az iskola igazgató ezzel szembesítette, önként felmondott, de néhány nap múlva az intézmény akkori fenntartója, a Klebelsberg  Intézményfenntartó Központ  tankerületi igazgatójának közbenjárására visszakerült az intézménybe. Az igazgató az Index megkeresésére nem akart az ügyről beszélni, a tankerületi vezető nem emlékezett rá, a szülők pedig beletörődtek a helyzetbe.

cikkünk megjelenése  után a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vizsgálatot indított, miután már nem a Klik, hanem az NGM alá tartozik az érintett középiskola. A vizsgálat megállapította, hogy a tanár a tanulókkal szemben tanúsított magatartásával, viselkedésével megszegte a nemzeti köznevelésről szóló törvényben, illetve a munkaköri leírásban foglaltakat. A pedagógus nem tartotta be a közalkalmazotti jogviszonyból származó lényeges kötelezettségét és a magatartási szabályokat – állt a Nemzetgazdasági Minisztérium akkori közleményében. Úgyhogy a tanárt végül kirúgták

A legújabb fejlemény az ügyben, hogy a rendőrség nyomoz, méghozzá információnk szerint a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatónak jelzése alapján. Ugyanakkor - mint azt rendőrségi forrásból megtudtuk - a Klik érintett tankerületének igazgatója (akinek a közbenjárására a tanár visszakerült az iskolába) nem érintett az eljárásban. 

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.