Piroska
-12 °C
-2 °C

Nem akarja a kormány az ajándékminaretet

2016.02.11. 07:01

Az Index információi szerint a török külügyminiszter keddi budapesti látogatásán egyértelműen jelezték Mevlüt Cavusoglunak, hogy a magyar kormány nem támogatja, hogy Szigetváron minaretet építsen a török állam.

Decemberben Sakir Fakili budapesti török nagykövet azzal jelentkezett be a város önkormányzatánál, hogy a Zrínyi Miklós emlékév alkalmából újra felépítenék a csonka minaretet.

Az szigetvári várban található épület három évszázada omlott le, és a magyar rekonstrukciós tervek szerint ebben az állapotban renoválták volna. A nagykövet vélemény szerint viszont így leginkább egy gyárkéményre emlékeztet, márpedig ez nem fog tetszeni az emlékév miatt érkező török vendégeknek.

Zrínyi várvédő akciójának 450. évfordulója alkalmából szeptember 7-ére nagyszabású nemzetközi találkozót szervezett a kormány. A szigetvári megemlékezésre várják Áder János magyar és Recep Tayyip Erdogan török államfőt.

A török külügyminiszter egyébként azért jött Budapestre, hogy a migrációs válságról tárgyaljon Szijjártó Péterrel. A magyar külügyminisztere a megbeszélések után azt nyilatkozta, hogy Törökország tiszteletreméltó teljesítményt nyújt az EU-török akcióterv végrehajtásában.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!