Cukrászda és gyermekszínház lesz az MSZP székházából

2016.02.13. 08:21

A Geoholding és a Móra könyvkiadó vásárolja meg az MSZP székházát - erősítette meg a Népszabadságnak Horváth László, a Geoholding meghatározó tulajdonosa.

Horváth László elmondta, a foglalót a jövő hét elején utalják át. Hitelt vesznek fel a vásárlásra, a bankkal a napokban zárulnak a tárgyalások. A Geoholding és a Móra könyvkiadó kétharmad-egyharmad arányban osztozik majd az épület tulajdonjogán. 

A vételárat firtató kérdésre Horváth László nem válaszolt, mert azt mindkét fél üzleti titokként kezeli. A Népszabadság szerint

az új tulajdonosok hozzávetőleg 800 millió forintot fizetnek a terézvárosi épületért. 

Az épületbe könyvkiadók, valamint a Geomédia-csoporthoz tartozó lapok - köztük a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek - szerkesztősége költözik be. Az utcára nyíló frontot pedig könyvesboltként és cukrászdaként, a földszinten lévő 250 fős nagytermet gyermekszínháznak hasznosítják majd. 

A szocialisták így rendezni tudják tartozásaik jó részét. Az elmúlt években az MSZP hozzávetőleg kétmilliárd forint adósságot halmozott fel, miközben gyengébb választási eredményei miatt költségvetési támogatása is csökkent, most évi 427 millió forint. A tartozás legnagyobb részét a Jókai utcai ingatlanra felvett hitel teszi ki. Az MSZP vezetői korábban tárgyaltak az épület eladásáról az OTP-vel is, de az az üzlet végül nem jött össze.