Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Nulla szavazatot kapott, mégis őt nevezte ki a Klik kollégiumigazgatónak

2016.02.13. 09:07

Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől, mégis őt nevezte ki a Klik szegedi tankerületi igazgatója a Fodor-kollégium igazgatójának - írta a Délmagyar.hu.

Az öt szegedi középiskolai kollégiumból négy vezetésére írt ki pályázatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), és ebből a Fodor-kollégium esete az igazán érdekes. Az intézmény vezetésére a 13 éve igazgató Kuzma Éva, illetve Konkoly Béla, az SZTE gyakorló általános iskola (volt kis Ságvári) testnevelő tanára pályázott.

A szegedi Fodor-kollégium.
A szegedi Fodor-kollégium.
Fotó: Frank Yvette / délmagyar.hu

A kollégium testületei szavaztak, és a nevelőtestület, a diákönkormányzat, az alkalmazotti tanács és az intézményi sportmunkaközösség is egyhangúan Kuzmát támogatta.

Konkoly az összes szavazáson nulla szavazatot kapott, 40-0-ra kikapott Kuzmától.

A nevelőtestület szerint Konkoly pályázata elnagyolt, tartalmi hiányosságokat, tévedéseket tartalmaz. Konkoly Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában. 

A lap megkereste a Kliket is, és ezt a választ kapták Plesovszkiné Ujfaluczki Judittól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületi igazgatójától:

a döntés meghozatala a Klik belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni.

Az új igazgató március 1-től foglalja el az igazgatói széket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!