Kristóf, Jakab
20 °C
31 °C

A Klik rászállt a Miskolcon tüntető Teleki Blanka Gimnáziumra

2016.02.16. 17:35 Módosítva: 2016-02-16 19:01:11

Levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről. 

Pukli István igazgató kedden délután a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén újságíróknak olvasta fel a tankerületi vezetőtől ma kapott levelet. A levél szerint a Klik „közérdekű bejelentést” kapott arról, hogy a Telekiben a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról, a február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig órák maradtak el a zuglói gimnáziumban.

A Teleki Blanka Gimnázium is csatlakozott  az országos pedagógus-tiltakozást elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium kezdeményezéséhez. Január végén közösen írtak egy nyílt levelet a miskolciakkal. Erről a szülőket is tájékoztatták a félévi szülői értekezleten.

Szolidaritásuk jeléül február 3-án a gimnázium  igazgatója és sok pedagógusa is elment Miskolcra a Herman Ottó Gimnázium melletti tüntetésre. Pukli István Igazgató azt mondta: emiatt  valóban maradtak el 7-8. órák, de ezekről is tájékoztatták a szülőket, és természetesen pótolni fogják az elmaradt órákat. 

A tankerületi vezető azonban vizsgálatot indított. Ehhez az iskola igazgatójától óriási mennyiségű dokumentum összegyűjtését kérte néhány órás határidővel.

A tankerület vezetője bekérte

  • az órák elmaradásáról és pótlásáról szóló intézményvezetői dokumentumokat,
  • az osztályok február 3-i órarendjét,
  • az osztálynaplók február 3-i bejegyzéseit, 
  • valamennyi osztály e-naplójának február 3-i bejegyzését kinyomtatva,
  • a félévi nevelőtestületi értekezletről szóló jegyzőkönyvet,
  • az egyes osztályok félévi szülői értekezleteiről szóló jegyzőkönyveket vagy emlékeztetőket.

Az igazgató a levelet ma délelőtt 11 órakor vette kézhez, és a dokumentumok beküldésére a mai napot adták meg határidőnek.  

Pukli István azt mondta, ennyi dokumentumot néhány óra alatt lehetetlen összegyűjteni, szülői értekezletekről pedig nem szoktak jegyzőkönyveket írni.

Az igazgató felolvasta a tankerületi vezetőnek írt válaszlevelét is. Ebben annak tisztázását kéri, hogy pedagógiai, szakmai, törvényességi vagy hatósági ellenőrzést folytatnak-e ellene. Hivatkozik a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló törvényre, amely szerint a közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása a közösség, a társadalom érdekeit szolgálja. Ebből a szempontól az igazgató szerint nem világos, hogy közérdekű bejelentésről van-e szó. Ha viszont ez közérdekű bejelentés, akkor arra 30 napon belül válaszol. Az igazgató azt is írja, hogy gyülekezési és a véleménynyilvánítási jogával élt, amikor Miskolcra ment tüntetni. Ha emiatt joghátrány éri, ő is megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!