Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

A szürke ötven árnyalatát ma mindenképp látni fogja

DBZOL20150520009
2016.02.16. 06:19

Szürke, sötét szürke, kicsit világosabb, de gyorsan komorodó szürke és további, legalább 47-féle szürke színt láthat kedden, ha az égre néz. De nem érdemes, mert az arcába fog esni a különböző intenzitással hulló csapadék Soprontól Battonyáig.

Napnyugta után kicsit elvékonyodik a felhőzet, de akkor már minek, napsütést akkor már hiába várunk. Egyébként is, szerdára megint erősödik majd a felhőzet, úgyhogy a folytatás sem lesz jobb.

Remek északi, északkeleti szelet is kapunk, a Dunántúlon erősebb széllökések várhatók. De legalább nem lesz hideg, 5-10 fok közötti lesz a levegő, és este is csak 3-8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Meglepő módon eső legkisebb valószínűséggel a Kisalföld nyugati felén lesz, bár az Alpokalja magasabb csúcsain havas eső, hó is várható. Az eső az időszakhoz mérten átlagon felüli lesz, ami hozzájárul a belvízhelyzet további romlásához – adott biztató előrejelzést a Met.hu.

De panaszkodásra semmi ok, 1940-ben Miskolcon február 16-án például -35 fok volt. Igaz, 58 évvel később Sopronban 22,2 fokos tavasznak lehetett örülni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.