Dömsödi Kövérnek: Más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak

2016.02.17. 01:25 Módosítva: 2016.02.17. 01:31

Törvénytelen, demokráciaellenes és hazafiatlan

– így reagált nyilvános Facebook-bejegyzésében kedd éjszaka Dömsödi Gábor volt tévés műsorvezető, a Nógrád megyei Pásztó polgármestere arra a szerinte egyértelműen politikai nyomásgyakorlást jelentő beszédre, amit Kövér László mondott a salgótarjáni időközi választás kampányrendezvényén.

D KOM20160216025
Fotó: Komka Péter / MTI

A házelnök, mint mi is megírtuk, elég egyértelműen kijelentette: a nógrádi megyeszékhely lakóinak "nem szabad hibázni", olyan polgármestert kell választani, aki "megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal". Azt is mondta, hogy az ő jelenléte is üzenet: a kormány ott áll a fideszes jelölt mögött.

Dömsödi szerint Kövér ezzel a beszéddel nem érdemelte ki egyetlen demokrata tiszteletét sem, és neki nógrádi polgármesterként – Pásztó és Salgótarján nem egész 30 kilométerre fekszik egymást – a leghatározottabban vissza kell utasítania „azt a nyomásgyakorlást, amit Ön a demokratikus választás előtt megengedett magának”. A bejegyzésben kitér arra is, hogy „más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak”, addig Magyarországon ezeket évek óta tétlenül hallgatja mindenki.

A független polgármesterként dolgozó politikus végül felszólította Kövért, hogy kövesse meg a salgótarjániakat, és „legközelebb számoljon legalább 1990-ig, mielőtt kinyitja a száját”. A teljes bejegyzést az alábbiakban olvashatja.

Nyílt levél Kövér LászlónakTisztelt Házelnök úr!A tisztelet egyrészt a pozíciónak szól, másrészt az azt betöltő szemé...

Közzétette: Dömsödi Gábor közszereplő – 2016. február 16.