Már tervezik az újabb tüntetést a tanárok

2016.02.17. 07:14
Nem fél és nem félti az állását Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, akitől rengeteg dokumentumot kért be a Klik kedden. A tanártüntetésen is felszólaló igazgató nem küldte meg a válaszokat a Kliknek, pedig a fenntartó egy nap alatt kérte az adatokat. Pukli elárulta, hogy újabb demonstrációra készülnek.

Nem küldött választ még a Kliknek Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. Az igazgató kedden jelentette be, hogy levelet kapott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) zugló tankerületi vezetőjétől, amelyben óriási mennyiségű dokumentum összegyűjtését kéri tőle néhány órás határidővel.

Kezdődik, mondták a kollégáim, amikor megjött a levél

– nyilatkozta Pukli az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szerinte egyértelmű, hogy „kihúzta a gyufát”.

Az igazgató a Kliknek még nem válaszolt, haladékot kért, mivel tanórái is voltak, ráadásul teljesíthetetlen kéréseket is felfedezett a levélben. Például a szülői értekezletekről készült jegyzőkönyvet is kéri a Klik, holott nyilvánvalóan nem szoktak erről dokumentumot készíteni.

A műsorban – Klinghammer István volt államtitkár megjegyzésére utalva – borostásan és kockás ingben jelent meg Pukli, és azt mondta: nem fél, nem tart attól, hogy kirúgják. De szerinte nem is az ő állása érdekes, hanem az oktatás helyzete.

Pukli arról is beszélt, hogy a tiltakozók által létrehozott úgynevezett Civil Közoktatási Platform kidolgozza, hogy gyakorolhatnak nyomást a kormányra, hogy változtasson érdemben a jelenlegi helyzeten. „Többféle sztrájkelképzelés van” – monda Pukli, és hozzátette, hogy nagy vonalakban megállapodtak abban, hogy

március 15-én újabb nagy demonstrációt tartanak a pedagógusok.
 
 
 

A diákok is kockás ingbe bújnak

Eközben diákok egy csoportjának fantáziáját is megmozgatta Klinghammer István kockás inges megjegyzése. A Facebookon egyre többen csatlakoznak a Diákok a kocklásingért csoporthoz, amely arra buzdítja a tanulókat, hogy 

a most következő pénteken (2016. 02. 19.), mindannyian bújjatok kockásba, tanáraink támogatásáért!

„Most rajtunk a sor” – írják a csoport leírásában.