Árpád
-1 °C
9 °C

Már tervezik az újabb tüntetést a tanárok

2016.02.17. 07:14
Nem fél és nem félti az állását Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, akitől rengeteg dokumentumot kért be a Klik kedden. A tanártüntetésen is felszólaló igazgató nem küldte meg a válaszokat a Kliknek, pedig a fenntartó egy nap alatt kérte az adatokat. Pukli elárulta, hogy újabb demonstrációra készülnek.

Nem küldött választ még a Kliknek Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. Az igazgató kedden jelentette be, hogy levelet kapott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) zugló tankerületi vezetőjétől, amelyben óriási mennyiségű dokumentum összegyűjtését kéri tőle néhány órás határidővel.

Kezdődik, mondták a kollégáim, amikor megjött a levél

– nyilatkozta Pukli az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szerinte egyértelmű, hogy „kihúzta a gyufát”.

Az igazgató a Kliknek még nem válaszolt, haladékot kért, mivel tanórái is voltak, ráadásul teljesíthetetlen kéréseket is felfedezett a levélben. Például a szülői értekezletekről készült jegyzőkönyvet is kéri a Klik, holott nyilvánvalóan nem szoktak erről dokumentumot készíteni.

A műsorban – Klinghammer István volt államtitkár megjegyzésére utalva – borostásan és kockás ingben jelent meg Pukli, és azt mondta: nem fél, nem tart attól, hogy kirúgják. De szerinte nem is az ő állása érdekes, hanem az oktatás helyzete.

Pukli arról is beszélt, hogy a tiltakozók által létrehozott úgynevezett Civil Közoktatási Platform kidolgozza, hogy gyakorolhatnak nyomást a kormányra, hogy változtasson érdemben a jelenlegi helyzeten. „Többféle sztrájkelképzelés van” – monda Pukli, és hozzátette, hogy nagy vonalakban megállapodtak abban, hogy

március 15-én újabb nagy demonstrációt tartanak a pedagógusok.
 
 
 

A diákok is kockás ingbe bújnak

Eközben diákok egy csoportjának fantáziáját is megmozgatta Klinghammer István kockás inges megjegyzése. A Facebookon egyre többen csatlakoznak a Diákok a kocklásingért csoporthoz, amely arra buzdítja a tanulókat, hogy 

a most következő pénteken (2016. 02. 19.), mindannyian bújjatok kockásba, tanáraink támogatásáért!

„Most rajtunk a sor” – írják a csoport leírásában.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.