Vilma
-7 °C
4 °C

Hirdetésben üzent Orbánnak egy cégvezető

2016.02.17. 09:50 Módosítva: 2016-02-17 10:28:19

A szerdai Népszava címlapján közel negyedoldalas hirdetést adott fel Körmendi Stefan, az Europakraft GmbH ügyvezetője, aki azt állítja, hogy a kormány azon állításai, miszerint Magyarország jobban teljesít, és a reformok működnek,

hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció. Ez bűncselekmény!

A cégvezető – feltehetően Orbán Viktor kormányfőre utalva – azt állítja, hogy nem lehet megbocsátani egy embernek azt, ha a saját népét haszonszerzés, hatalommegőrzés céljából manipulálja. Szerinte senkinek nincs joga ezt megtenni, aki pedig nem avatkozik be, az támogatja ezt.

ú

A hirdetés alján az olvasható, hogy

Viktor, öndicséretből soha nem lesz népelégedettség. Magyarországért Körmendi Stefan.

A cég Facebook-oldalán a cégvezető már egy hete is kifakadt. Akkor azt írta, hogy „Magyarország kormányzói most már nemcsak a külföldi cégeket utálják, hanem a magyar embereket is”. Körmendi hosszasan taglalja az elmúlt idők eseményeit, a terrorizmus miatt bevezetendő terrorveszélyhelyzetet, majd felveti, hogy Orbán a népszerűségvesztése miatt sok-sok évre fogja bevezetni a szükségállapotot, emiatt a külföldi cégek kivonulnak az országból, az EU pedig megszünteti a támogatásokat.

Szerinte azonban ekkor előnyben lesz, aki addigra már külföldi munkával rendelkezik, majd azt írja: „Dolgozzon nálunk! Németországi munkákra fémipari szakembereket keresünk.” Mivel az oldalon hosszú hónapok óta hirdetnek német nyelvtudással rendelkezőknek különféle állásokat, elképzelhető, hogy a kormánynak címzett hirdetés valójában egy burkolt agyelszívás.

Stefan Körmendi azonban nem először jelent meg a magyar sajtóban, tavaly áprilisban a Népszabadságnak panaszkodott arról, hogy a kormány becsapta a külföldi vállalkozókat. Mint mondta, azzal csábítják Magyarországra őket, hogy itt jól képzett szakemberek várják őket, miközben ez a tapasztalatai szerint nem igaz. Ők hegesztőket kerestek, de a jelentkezők 60 százalékáról kiderült, hogy egyáltalán nem tud hegeszteni, a "szakiskolában soha nem hegesztettek, mert az iskola nem tudta megvenni a munkához szükséges gázt". A magyar származású cégvezető szerint kár volt Magyarországon egymilliárd forintos beruházást végrehajtaniuk Nagytarcsán, két évet elvesztegetett az életéből.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!