Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Több millió forint értékben lopott festményeket Ernő, Mihály és János

2016.02.18. 12:21

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi RendőrkapitányságaB. Mihály 35 éves, B. Ernő 36 éves és K. János 50 éves budapesti lakosokkal szemben lopás, valamint 54 éves balatonfőkajári társuk ellen orgazdaság miatt nyomoz.

A három budapesti férfi 2016. február 4-én 4 óra körül bement egy Budapest VIII., József körúti lakásba, és onnan két nagy értékű festményt, valamint arany ékszereket lopott el.

A józsefvárosi rendőrök beazonosították a férfiak által meneküléshez használt kocsit, amire 2016. február 13-án a József körúton figyeltek fel, és a benne ülő három személyt igazoltatták. B. Mihályt, B. Ernőt és K. Jánost előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók megállapították, hogy az üggyel kapcsolatba hozható egy balatonfőkajári férfi is. A házkutatása során előkerült a két, több millió forint értékű festmény, valamint további festmények és műtárgyak. A lopott értéktárgyak azonosítása és tulajdonosainak felkutatása folyamatban van.

A négy férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. Az illetékes bíróság elrendelte B. Ernő házi őrizetét, míg társai szabadlábon védekeznek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.