Erika, Bella
14 °C
26 °C

Négyszázezer forintot kell fizetnie a pécsi farkas kilövőjének

2016.02.18. 15:46

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 2016. február 3-án kelt határozatában egy fokozottan védett szürke farkas engedély nélkül történő elpusztítása miatt 400 000 forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte az elkövető magánszemélyt - közölte a főfelügyelőség az Indexszel.  A határozatot az ügyfél átvette, az jogerőre emelkedett.

A pécsi állatkertből megszökött farkas ügyében a természetkárosítás gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrök december 21-én szüntették meg Szatyor Miklós állatkertigazgató ellen, mert nem számít bűncselekménynek, de mivel fokozottan védett fajról van szó, a környezetvédelmi főfelügylőség eljárást indított az ügyben.

Október 31-én szökött meg egy farkas a felújítás alatt lévő pécsi állatkertből. A vadat megrázta a villanypásztor, feldühödött, és kimászott az új kifutójából. A Mecsekerdő Zrt. erdőjárási tilalmat rendelt el, a keresést másnap délelőttig folytatták. Később kiderült, hogy november elsején lelőtték az állatot.

A Tubesnél bukott le, turisták szóltak a rendőröknek, akik azonnal riasztották az állatkert munkatársait. A lap szerint a farkas "fenyegetőleg lépett fel", amikor meglátta az embereket, ezért Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója éles lőszert használt.

A döntés miatt sokan támadták Szatyor Miklóst, kifogásolva, hogy nem altatólövedéket használt, aláírásgyűjtés is indult a lemondatásáért. Szatyor akkor azt mondta, nagyon sajnálja az esetet.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!