Vencel
8 °C
24 °C

Féléves kikapcsolási moratóriumot kért a Klik a közműszolgáltatóktól

2016.02.19. 15:34

Az atv.hu birtokába került egy dokumentum, melyben az áll, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ arra kér nyolc nagy gáz- és hat áramszolgáltatót, hogy április közepéig késedelmes fizetés esetén se szüneteltessék a szolgáltatást az iskolákban.

A teljes dokumentumért kattintson!
A teljes dokumentumért kattintson!
Fotó: atv.hu

Az intézményfenntartó a 2015. október 15. és 2016. április 15. közötti időszakra kiterjedően kezdeményezi a földgázellátásból fizetési késedelem miatt történő kikapcsolás alóli mentesség biztosítását a szolgáltatóknál.

A dokumentumból az is kiderül, hogy a moratórium kérését a szolgáltatók jelentős része elfogadta. A kérésről, illetve annak pozitív elbírálásáról a Klik levélben tájékoztatta a megyeközponti és főváros tankerületi igazgatókat még 2015 novemberében. Érdekesség, hogy a kérésnek egyébként a nagyrészt magyar tulajdonban lévő MET nem engedett, korábbi hírek szerint néhány hete a gyöngyöstarjáni iskolában átmenetileg kikapcsolták a gázt az elmaradt számlák miatt.

A csütörtöki Kormányinfón derült ki, hogy az intézményfenntartó 17 milliárd forintnyi kifizetetlen számlát görget maga előtt, és a Klik adósságállományát február közepére sem sikerült konszolidálni, sőt, az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt az adóssága.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.