Féléves kikapcsolási moratóriumot kért a Klik a közműszolgáltatóktól

2016.02.19. 15:34

Az atv.hu birtokába került egy dokumentum, melyben az áll, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ arra kér nyolc nagy gáz- és hat áramszolgáltatót, hogy április közepéig késedelmes fizetés esetén se szüneteltessék a szolgáltatást az iskolákban.

A teljes dokumentumért kattintson!
A teljes dokumentumért kattintson!
Fotó: atv.hu

Az intézményfenntartó a 2015. október 15. és 2016. április 15. közötti időszakra kiterjedően kezdeményezi a földgázellátásból fizetési késedelem miatt történő kikapcsolás alóli mentesség biztosítását a szolgáltatóknál.

A dokumentumból az is kiderül, hogy a moratórium kérését a szolgáltatók jelentős része elfogadta. A kérésről, illetve annak pozitív elbírálásáról a Klik levélben tájékoztatta a megyeközponti és főváros tankerületi igazgatókat még 2015 novemberében. Érdekesség, hogy a kérésnek egyébként a nagyrészt magyar tulajdonban lévő MET nem engedett, korábbi hírek szerint néhány hete a gyöngyöstarjáni iskolában átmenetileg kikapcsolták a gázt az elmaradt számlák miatt.

A csütörtöki Kormányinfón derült ki, hogy az intézményfenntartó 17 milliárd forintnyi kifizetetlen számlát görget maga előtt, és a Klik adósságállományát február közepére sem sikerült konszolidálni, sőt, az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt az adóssága.