Emánuel
3 °C
12 °C

Volt MSZP-s és Fidesz-bérenc is a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója

2016.02.19. 10:45 Módosítva: 2016-02-19 10:48:43

Pukli István, az országos pedagógustüntetésekben legaktívabb Teleki Blanka Gimnázium igazgatója korábban MSZP-s színekben indult a választásokon, 2012-ben viszont a helyi ellenzék már Fidesz-bérencnek titulálta, amikor vezetői tapasztalat nélkül kinevezték a gimnázium élére, írja a Vs.hu.

Pukli István még az érettségije előtt, 1997-ben lépett be az MSZP-be, és társaival megalakította az  Ifjú Szocialisták Mozgalom helyi alapszervezetét. A 1998-as választásokon az MSZP Tolna megyei listáján indult, de nem jutott be képviselőnek. Az MSZP-ből 2007-ben lépett ki Gyurcsány Ferenc miatt. 

Több budapesti általános iskolában, a Pedagógusképzésért Alapítványban és egy szakiskolában is dolgozott. Két tankönyvet írt.

2006-tól 2012-ig az  Arany János Általános Iskola és Alapfokú művészetoktatási intézményben volt magyar-történelem szakos tanár. Innen pályázta meg a Teleki igazgatói posztját. Első pályázatát érvényteleníteni kellett, mert éppen akkor szerezte meg a poszt betöltéséhez szükséges közoktatási vezetői végzettséget.  Második körben azonban őt választotta a fideszes többségű képviselő-testület. Akkori beszámolók szerint politikai döntés született. A zuglói ellenzék pedig azt emlegette, hogy kellett a hely a fideszes holdudvar emberének. 

Az iskola tantestületének többsége, a diákok és a szülők a Telekit két cikluson át eredményesen vezető igazgató, Rudas Péter mellett álltak ki.  Mint megírtuk, az új igazgató ellen a telekis diákok fekete ruhában tüntettek. A Vs.hu szerint az új igazgató mindkét közkedvelt igazgatóhelyettest leváltotta, az egyiket az iskola elhagyására kényszerítette. 

Az iskolában dolgozók a Vs.hu-nak azt mondták: Pukli István féktelen dinamizmussal és fanatizmussal vetette bele magát a munkába. Az intézményvezetőségének második évében nyitott a tantestület felé, és a korábbi tekintélyelvűségéből is engedett.  

A gimnázium január végén közös nyílt levelet fogalmazott meg a miskolci Herman Ottó Gimnáziummal, február elején pedig az iskola pedagógusai Miskolcra mentek tüntetni. A zuglói tankerület vezetője emiatt vizsgálatot indított és dokumentumokat kért be az igazgatótól.  

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.