Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Véget ért Lukács Lajos kálváriája, újra ő a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója

2016.02.22. 09:02

Megkapta újabb öt évre szóló kinevezését Lukács Lajos, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium volt igazgatója, akit az önkormányzat és a Klik kísérelt meg eltávolítani az intézmény éléről, írja a Népszabadság.

Lukács Lajos kálváriájáról mi is többször írtunk. A gimnáziumnak szeptember óta nem volt igazgatója, ugyanis az intézményt 22 éve vezető igazgatóért, Lukács Lajosért hiába tüntettek a tanárok, szülők és diákok, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) nem felelt meg az igazgatói pályázata – igazgatóhelyettesnek viszont visszahívták. Helyette a Klik és az önkormányzat Szilágyi Piroska pályázatát támogatta, ezt azonban megtorpedózta a gimnázium közalkalmazotti tanácsa, amelyik nyílt levelet írt Balog Zoltánnak, hogy ne írja alá a kinevezést.

Szilágyi Piroska ezután visszavonta a pályázatát, az önkormányzat pedig meghátrált, és január végén már azt közölték, hogy "a polgármester az egyeztetések után – figyelembe véve és szem előtt tartva az iskolai közösség és a város érdekeit – önmaga és a frakció támogatásáról biztosította a megbeszélés résztvevőit annak érdekében, hogy dr. Lukács Lajos elnyerhesse az intézményvezetői megbizatást".

A Népszabadság szerint ez meg is történt, és a régi igazgató már megkapta a kinevezését. Lukács a lapnak azt nyilatkozta, volt olyan pont, amikor ő már feladta volna, de amikor kiderült, hogy érvénytelennek nyilvánították a pályázatot, és a tantestület megkérdezte tőle, hogy ha továbbra is kiállnak mellette, hajlandó-e újra pályázni, nem mondhatott nemet.

Nem mondhattam nemet azok után, hogy szülők, gyerekek, polgárok sokasága annyi energiát fektetett a tiltakozásba.

Mint mondja, a helyzet rendezésében lehetett szerepe a nyilvánosságnak, és a mostani pedagógus tüntetésnek is. A gimnázium egyébként 16.-ként írta alá a tiltakozást kiváltó miskolci Herman gimnázium nyílt levelét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.