Meghosszabbította a NAV a roma önkormányzat elleni nyomozást

2016.02.22. 12:26

Ismét meghosszabbítja három hónappal az adóhatóság az ORÖ több sebből vérző Híd a munka világába nevű foglakoztatási programjával kapcsolatban egy éve zajló nyomozás határidejét, írja a Romnet.hu.

A NAV Bűnügyi Sajtóirodája a lapnak azt írta, hogy a pénzügyi nyomozók előterjesztést tettek a nyomozás meghosszabbítására, amely egyébként február 24-én jár le. Az adónyomozók újabb három hónappal, május közepéig hosszabbítják meg a nyomozási határidőt.

Egy hete számoltunk be arról, hogy példátlan lépésre készül az Emberi Erőforrások Minisztériuma: a szabálytalanságok miatt felmondják a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal. A kormányzati ellenőrök ugyanis nyomát sem találták semmilyen értékelhető szakmai tevékenységnek a Farkas Flórián által alapított „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet által összevásárolt ingatlanokban. Ez azt jelenti, hogy az ORÖ-nek vissza kell fizetnie a szövetkezetalapításra felvett 1,2 milliárd forintnyi uniós pénzt, amit a záró eredményességi vizsgálat szerint szinte teljes egészében túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra költöttek ahelyett, hogy a romák munkalehetőségét bővítették volna.