Bertalan
14 °C
27 °C

Az Uber mellé állt az egyik magyar taxitársaság

2016.02.23. 07:15

A taxis-Uber vitában az Uber mellé állt a Green Taxi nevű, elektromos autóflottát működtető sárga taxis vállalat.

A társaság szerint az innovatív megoldásokat erőszakkal nem lehet ellehetetleníteni, az innováció a fejlődés záloga, és ha valaki mégis szembemegy, az végső soron a fejlődésre mond nemet.

A Green Taxi tavaly októberben kezdte meg működését, többségi tulajdonosa az Externet Nyrt. Az internetszolgáltató 65 tisztán elektromos üzemű autóval indította el a vállalatot, a kocsikat főállású sofőrök vezetik.

A cég „Nem mindenki irigy, aki sárga: adj teret az innovációnak!” címmel kampányt is indított a közösségi felületeken, és „Free Uber” felirattal látják el az autóik villanydugó formájú szabadjelzőjét.

„Párbeszédre van szükség, de ez a párbeszéd nem két- és nem is háromoldalú. Az egész közösség érintett benne” - nyilatkozta az Indexnek Lévay Örs, a Green Taxit tulajdonló Externet vezérigazgatója.

A gesztusértékű kezdeményezés kicsit későn jött, miután a múlt hétvégén egy időre lebénult a magyar Uber.

közösségi fuvarozó céget nem tiltották be, de a taxisokkal kirobbant háború nyomán olyan szigorításokat léptettek életbe vele szemben, amely megakadályozta, hogy a sofőrök dolgozhassanak. A pénteken érvénybe lépett kormányrendelet szerint az Uber-sofőröknek is el kell végezni azokat tanfolyamokat, amelyek a sárga taxisok számára kötelezőek, és még nyugtát is adniuk kell, ha nem akarják, hogy a hatóságok leszereljék a rendszámot a kocsijukról.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!