A Fradi tagadja, hogy a csapat biztonsági emberei mentek a választási irodába

2016.02.23. 17:45
Milliónyi szimpatizánsa van a Fradinak a Facebookon, ezért a klub szerint semmit sem bizonyít, hogy a Nemzeti Választási Iroda előterében randalírozó csoport tagjai a Fradi Securityt jelölték meg munkahelyül. A Kubatov Gábor Fidesz alelnök által vezetett FTC közleménye szerint méltatlanul keverték politikai ügybe a csapatot.

A Ferencvárosi Torna Club határozottan kijelenti, hogy nem a Fradi Security Kft., és nem a klub munkavállalói azok a személyek, akikről ma bizonyos platformok ezt állították a Nemzeti Választási Irodában történtekről beszámolva.

Fradi Security a Nemzeti Választási Irodában
Fradi Security a Nemzeti Választási Irodában
Fotó: Kettős Mérce

Az FTC délután közleményt adott ki, amelyben a klub azt állítja, nincs köze a választási iroda előterét elfoglaló csoporthoz, jóllehet a csoport több tagja ennek az ellenkezőjét állítják magukról.

Kedd délelőtt egy 15-20 fős kopaszokból álló társaság jelent meg az NVB székházában, és megakadályozta az MSZP politikusát a párt vasárnapi zárvatartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezésének leadásában.

A csoport tagjai az újságíróknak nem árulták el, honnan érkeztek, és a rendőrség sem igazoltatta őket.

Az Index később kiderítette, hogy a kopasz férfiak egy része a civil életben is barátságban áll egymással, a Facebookon lájkolják, kommentelik egymás fotóit. A Facebook-profiljukban többen a Fradi Securityt jelölték meg munkahelyükként. Ez a szervezet az FTC rendezvényeinek őrző-védő feladatait látja el, hivatalos a klubhoz tartoznak, a főnökük így Kubatov Gábor, a Fidesz egyik alelnöke.

A kopaszok csoportjának két tagjáról gyorsan előkerült egy korábbi fotó is, amelyen egy meccsen a securitys cég mellényében pózolnak.

Az FTC nem ad magyarázatot a képek keletkezésére, de a közleményben állítja, a Facebook-profilok megtévesztőek:

A közel 1 milliárd profil között akad még jó pár, ahol a zöld-fehér érzelműek így, munkahelyként az FTC 1899-et beírva nyilvánítják ki ragaszkodásukat a klubhoz.

Majd azt is írja a klub, hogy az egyesület nem kíván politikai kérdésekben állást foglalni, sem most, sem máskor nem kért senkit arra, nem küldött bárkit olyan céllal bárhová, hogy útját állja bárkinek, esetleg bárkit szabad akaratában megakadályozzon

Mint ismert, a biztonsági cég tagjai a Fidesz-székháznál lezajlott 2013-as tüntetésénél is ott voltak a védők között.

A témában megjelent összes  cikkünket és videónkat itt találja.