Gyurcsány parlamenti bojkottot hirdet a népszavazási botrány miatt

2016.02.23. 22:27

Gyurcsány Ferenc a népszavazási kezdeményezés kopasz erős emberekkel való megakadályozása miatt a Parlament üléseink bojkottjára szólította fel a baloldali ellenzéket és azt követeli, hogy az országgyűlés írjon ki népszavazást a vasárnapi boltzár eltörléséről.

„A mai szégyenletes skinhead-támadás a Nemzeti Választási Iroda előtt egyértelművé tette, hogy a kormánypártok mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a nép dönthessen a boltok vasárnapi nyitvatartásáról” – írja Demokratikus Koalíció közleményében.

A DK azt a javaslatot teszi „a demokratikus ellenzéki pártokhoz”, hogy az ellenzék – a kétharmados szavazások kivételével – „mindaddig bojkottálja a Parlament üléseit, amíg az Országgyűlés meg nem változtatja a népszavazásokat lehetetlenné tevő szabályokat és amíg a Fidesszel cinkos választási bizottsági tagok le nem mondanak tisztségükről”.

A DK képviselői benyújtanak egy országgyűlési határozati javaslatot is. Ebben azt kezdeményezik, hogy a vasárnapi boltzár eltörléséről az Országgyűlés írjon ki népszavazást, „lehetőséget adva, hogy erről a kérdésről a polgárok dönthessenek”.