Kubatov biztonsági emberei próbáltak népszavazási kezdeményezést beadni?

2016.02.23. 13:11 Módosítva: 2016.02.23. 13:24

Tragikomikus jelenetek zajlottak kedd reggel a Nemzeti Választási Iroda épületében. Az MSZP sokadik nekifutásra megpróbálta beadni népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban. Korábban egy titokzatos idős hölgy mindig befutott eléjük, ezért még csak a bizottság elé sem kerülhetett a javaslatuk. Nyakó István szocialista politikusnak ma sem volt szerencséje, az idős hölgy mellett ezúttal nyolc-tíz kopasz, arcát, nevét vállalni nem kívánó férfi futott be Nyakó elé. 

Természetesen népszavazási kezdeményezést bárki benyújthat, nincsen kettős mérce, de furcsa, hogy egy ilyen társaság, ennyire titokzatos, éppen akkor próbálkozik ilyesmivel, amikor az MSZP ismét nekifut a lehetetlennek tűnő küldetésnek. 

Kiderítettük, hogy a kopasz férfiak egy csoportja a civil életben is barátságban állnak, Facebookon kommentelik egymás fotóit, és többeknek ugyanaz a munkahelye: a Fradi Security. Ez a szervezet az FTC rendezvényeinek őrző-védő feladatait látja el, hivatalos a klubhoz tartoznak, a főnökük így Kubatov Gábor, a Fidesz egyik alelnöke. Érdekes, hogy szintén a Fradi Security néhány tagja teljesített civil szolgálatot a Fidesz-székház udvarán, amikor tüntetők próbáltak bejutni az épületbe. Akkor civilben ott volt Sz. Ferenc is, akit korábban gyilkosság miatt elítéltek. 

A most szolgálatot teljesítő kopasz férfiak egyike Cs. Mihály, szolnoki Ferencváros-alkalmazott, legalábbis a Facebook-oldalán ezt írja. Információink szerint ő az egyik kisfőnöke a Fradi Securitynek, és azért bízhatták meg egy kisebb szolnoki brigád összeszedésével, hogy ne lehessen őket az FTC biztonsági cégéhez kötni. Egy másik könnyben beazonosítható férfi J. Lóránt, szintén szolnoki férfi, Cs. Mihály jóbarátja, legalábbis a Facebook-oldalukról ez derül ki. A Kettős Mérce blog is kiszúrt két Fradi Security-alkalmazottat. 

csm.png