Magyarországra is érkezett a visszahívott Mars csokiból

2016.02.23. 22:01
Ne fogyasszon olyan Mars termékeket, amelyek 2016. június 19. és 2017. január 08. közötti minőségmegőrzési időkkel árusítottak, szennyezett lehet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kedden este figyelmeztetést adott ki a magyar fogyasztók számára is, miután a MARS Incorporated élelmiszervállalat csokoládé termékeket vont ki a forgalomból.

A termékvisszahívás, a termékben talált műanyag szennyeződés miatt vált indokolttá 55 országban, köztük Magyarországon is.

A vizsgálat jelenleg még tart, de a NÉBIH kéri a fogyasztókat, hogy aki vásárolt a SNICKERS*, MARS*, MILKY WAY*, CELEBRATIONS* és MINI MIX* termékekből, az ne fogyassza el.

A NÉBIH azt ígéri, folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatja a magyar vásárlókat a Mars termékekkel kapcsolatos fejleményekről.

A cég kedden délután adott ki szűkszavú közleményt, miután egy fogyasztó ráharapott egy műanyag darabra. A Mars Viersen-i üzemében naponta tízmillió darabot állít elő az érintett csokoládékból. A vállalat önként döntött a visszahívás mellett, mert nem tudják, hogy hány műanyagos csoki mehetett ki.