Mária
-7 °C
3 °C

Megtámadta az eljárást az NVI-nél Nyakó István

2016.02.23. 20:29

„Írásbeli panasszal éltem az ügyben az NVI irodavezetőjénél” – mondta kérdésünkre Nyakó István a keddi tüntetés után.

A szocialista politikus volt az, aki délelőtt népszavazási kezdeményezést próbált beadni, de egy osztagnyi bomberdzsekis, kigyúrt alak elállta az útját, így a herceghalmi fideszes polgármester felesége megelőzhette őt.

Nyakó szerint a hivatal három napon belül dönthet úgy, hogy valóban megfélemlítették, majd fizikailag akadályozták a kérdés leadásában, ezért nem fogadja be a nő népszavazási javaslatát.

Nem is a nő blokkolt

Nyakó hangsúlyozta, hogy Erdősi Lászlóné egy órával utána érkezett a helyszínre. A szocialista politikus előtt már az NVI-nél voltak a kopaszok, ők azonban előre engedték a nőt. Sőt, egyikük a nő helyett végezte el a sorsdöntő blokkolást. Ő maga azért nem juthatott be előtte, mert a kopaszok elállták az útját, mondta el az Indexnek.

Kérdésünkre, hogy miért nem próbálta a blokkoló óránál tartani a pozícióját, úgy válaszolt: „Nekem nem kell harcolni a helyemért az intézményekben. Az intézménynek kell garantálnia, hogy rendben menjen az ügyintézés.”

Nyakó hangsúlyozta, hogy a kopaszok várakozás közben fenyegető légkört teremtettek, kiszólásokkal próbálták megfélemlíteni. „Szétbaszlak.” „Mi van, félsz?” – idézte fel, hogyan kötekedtek vele.

A politikus furcsának találta, hogy a hivatal semmilyen módon nem próbálta normális mederbe terelni a dolgokat. Bár a kopaszok önhatalmúlag elállták a Nemzeti Választási Iroda bejáratát, a sajtót nem engedték be, őt pedig akadályozták a döntő pillanatban, a biztonsági szolgálat nem avatkozott be, inkább az épület előtt várakoztak.

A témában megjelent összes cikkünket és videónkat itt találja.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.